Deși o mare parte a activității noastre zilnice este ocupată de construirea de acoperișuri semirotunde, profilul companiei și experiența colegilor pe care îi avem ne permit să abordăm un spectru mult mai larg în aria construcțiilor metalice.
Mai jos vă prezentăm o lucrare care, deși nu pare să aibă un grad ridicat de complexitate, a necesitat o atenție sporită acordată detaliilor. Amplasamentul se află în județul Brăila, la aproximativ o oră față de baza noastră de producție, iar din acest motiv am ales o deplasare zilnică din bază spre șantier în detrimentul unei cazări locale.
Cireșu, județul Brăila.
Proiectul a presupus închiderea unei structuri metalice existente, la care au fost adăugate ulterior ziduri de beton. Avizarea pentru obținerea autorizației ISU a necesitat confecționarea și montarea unor grile metalice pentru ventilare mecanică, grilele având dimensiuni atipice care au necesitat confecționare de la zero în baza noastră de producție.
Provocări ale proiectului.
Geometria atipică a construcției a necesitat o etapizare bună a șantierului. Lucrul la înălțime, poziționarea și utilizarea schelelor au fost elemente importante în montarea panourilor de tablă cutată.
Un alt factor de dificultate și o cerință obligatorie a proiectului a fost montarea unui perete RF 180 minute la partea din spate a șopronului, acesta fiind amplasat la o distanță foarte mică de halele existente cu acoperiș semirotund. S-a optat în consecință pentru panouri sandwich cu grosime de 150mm și miez de vată bazaltică, care datorită greutății și a spațiului limitat au presupus o atenție sporită la montaj.
Închiderea generală a spațiului la nivelul frontoanelor a fost făcută cu panouri de tablă cutată, pentru a căror susținere au fost montate anterior multiple rânduri de pane metalice.
Finalitatea proiectului.
După aproximativ o lună de la startul șantierului, am reușit să predăm beneficiarului un Șopron închis și total funcțional, pregătit cum se cuvine pentru deschiderea campaniei 2022.